Siste sjanse til å spare 3.000

Oppretter du en BSU-konto før nyttår får du en skattejulegave på 3.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Boligsparing for ungdom (BSU) er et av de mest lønnsomme sparealternativene som finnes, og løper du i banken senest fredag 31 desember kan du faktisk rekke å fylle hele kvoten for 2004.

Dessverre gjelder BSU-ordningen kun for ungdom under 34 år. For deg som er eldre enn dette har altså toget gått.

Siste sjanse til skattefradrag

En av fordelene med en BSU-konto er nemlig at den gir rett til et ekstra skattefradrag. Du får et direkte fradrag i skatten på 20 prosent av det årlige sparebeløpet. Merk deg at sparebeløpet er begrenset oppad til 15.000 kroner per år. Det gir deg altså inntil 3.000 skattefrie kroner hvert eneste år, inntil du har nådd maksimumsgrensen på 100.000 kroner, eksklusive renter.

Høyere rente

En annen fordel er at renten på bankenes BSU-kontoer vanligvis ligger noe over renten på en "ordinær" høyrentekonto. Du bør likevel alltid velge den banken som gir deg den beste renten, over tid vil du nemlig fort spare noen ekstra tusenlapper her.

Se bankenes BSU-renter her.

Generelt er det de små sparebankene som gir de beste rentevilkårene. Men vær oppmerksom på at noen av dem bare ønsker kunder som har en geografisk tilknytning til området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.