Sitrusfrukt er helsebomber

Hva kan en grapefrukt om dagen gjøre med deg?

Publisert
Sist oppdatert

Flere slankeprogrammer påstår at grapefrukt kan hjelpe deg å gå ned i vekt, men lavkarbo-menigheten sier sitrusfrukter er nei-nei for slankere.

Leger har lenge hevdet at grapefruktjuice kan påvirke noen medisiner - blant annet de som regulerer blodtrykk.

Så er sitrusfrukter sunt eller ikke?

I andre land er konsumet av sitrusfrukter gått ned mens diskusjonen har pågått, men nå har forskere vist at appelsiner, grapefrukt og mandariner kan motvirke sykdommer som kreft, overvekt og høyt kolesterol.

Forskere fra hele verden presenterte resultatene på et todagers symposium i Philadelphia denne uken.

Blant høydepunktene finner vi:

Virkestoffer i sitrusfrukt kan forebygge tykktamskreftNancy D. Turner og hennes kolleger fra Texas A&M University rapporterte at rotter med tykktarmkreft som ble gitt grapefrukt ble mildere rammet av sykdommen. Rikako Suzuki fra Kyoto University i Japan trakk ut et ekstrakt fra sitrusfrukter og fant ut at den virker forebyggende mot tykktarmskreft på dyr.

Grapefrukt virker slankendeGrapefruktdietten har møtt en del motstand, men det finnes forskning som støtter ideen. Forsker Ken Fujioka fra Scripps Clinic presenterte resultatet av en 12-ukers studie som undersøkte hvordan grapefrukt påvirket forbrenningen hos 100 overvektige personer. Etter 12 uker konkluderte han med at grapefrukt virker slankende. Han sier også at folk med metabolsk syndrom reagerer positivt både på grapefrukt og grapefruktjuice. Slankerne gikk ned 1,5 kilo i snitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.