Sitt i ro eller levér elektronisk

Velger du å levere på papir må du vente lenger på oppgjøret ditt.

Slapp av, selvangivelsen på bildet er bare et eksempel og ingen personopplysninger kommer på avveie her.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Slapp av, selvangivelsen på bildet er bare et eksempel og ingen personopplysninger kommer på avveie her. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leveringsfritak på selvangivelsen ble innført i 2008, og allerede første året var det 1,7 millioner skattytere som lot selvangivelsen levere seg selv. I fjor hadde antallet som benytter seg av leveringsfritak steget til 2,8 millioner. Men fortsatt er det flere hundre tusen som leverer selvangivelsen unødvendig.

Les også: Er banken den nye partyfikseren din?

Sitt i ro

I fjor var det 340.000 som leverte inn selvangivelsen til tross for at de ikke gjorde noen endringer. Av disse leverte faktisk 40.000 skattytere på papir. Det bør de ikke gjøre i år. Leverer du selvangivelsen på papir vil du nemlig få skatteoppgjøret utbetalt senere enn om du ikke gjør noe som helst.

De som benytter seg av leveringsfritak, eller leverer elektronisk, vil få skatteoppgjøret puljevis fra 26. juni. Leverer du på papir kommer oppgjøret tidligst 7. august.

– Det er viktig å huske på at de som ikke har noen endringer i selvangivelsen sin ikke skal levere i det hele tatt. Vi ser at mange leverer selvangivelser både på papir og på nett, som kunne latt være. Har du sjekket selvangivelsen din og forsikret deg om at alle opplysninger er riktige og ingenting mangler, så sitt i ro. Da trenger du ikke levere, forsikrer Anette Bjerke, fungerende kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer