Sitt stille i båten

Går du ut og inn i fond, kan det bli dyrt.

Ta det med ro og nyt kaffen. Vi overlever også denne krisen. Foto: colourbox.com
Ta det med ro og nyt kaffen. Vi overlever også denne krisen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med finanskrisen over oss er det fare for at panikken brer seg og folk begynner å selge seg ut av aksjefondene. Det er antakelig det dummeste du kan gjøre.

Men nordmenn liker ikke risiko. Bare én av ti nordmenn vil ha mer enn moderat risiko for sine sparepenger, og seks av ti nordmenn er ikke villige til å ta mer enn liten risiko med sparepengene sine. Tre vil ha moderat, og bare én av ti vil ha høyere risiko, skriver Aftenposten i dag.

- At børsen faller med 30 prosent, betyr ikke at aktiviteten i økonomien faller med det samme. På lengre sikt vil vi ha økonomisk vekst, sa Øystein Dørum i DnB NOR på NRK-nyhetene i morges.

Derfor skal du sitte stille i båten og ikke begynne å selge deg ut nå.

- Dessverre er det mange som ikke klarer å sitte rolig, og ender med å kjøpe på topp og selge på bunn, sier forbrukerøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand til Aftenposten.

Nordmenn trekker seg ut for tidlig

Bedre alternativer

Sparer du i fond, bør du ikke få panikk, men la pengene stå, men hvis du ikke allerede er en fondssparer, kan det hende du skal vurdere andre alternativer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer