Sitter du på med noen til jobb?

Da har du likevel krav på reisefradrag.

Reiser du mer enn 40 kilometer til og fra jobb hver dag, må du huske på reisefradraget i selvangivelsen.  Foto: Per Ervland
Reiser du mer enn 40 kilometer til og fra jobb hver dag, må du huske på reisefradraget i selvangivelsen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange pendler med bil sammen med ektefellen eller en arbeidskollega - og kanskje sitter du på gratis?

Selv om du ikke betaler for reisene til og fra jobb, har du faktisk krav på skattefradrag - som kan bety flere tusen kroner i spart skatt.

Hver skattyter har krav på fradrag

Fradrag for arbeidsreiser føres opp under post 3.2.8 og blir gitt uavhengig av de virkelige utgiftene eller hvilket kommunikasjonsmiddel man bruker. Det er altså antall kilometer du reiser og antall arbeidsdager som har betydning.

I praksis betyr dette at om du sitter på med noen til jobb hver dag, uten å betale for reisen, likevel har krav på fradrag.

Også hvis du og ektefellen kjører sammen, skal begge føre opp hvert sitt fradrag. Nettopp fordi reisefradraget ifølge Skatteetaten.no gjelder særskilt for hver skattyter.

I utgangspunktet må man reise minst 40 kilometer til og fra jobb hver dag, for å få et reisefradrag. Hvis transporten derimot er betalt av arbeidsgiver, og denne fordelen er skattefri, har man ikke krav på reisefradrag.

Slik regner man ut reisefradraget

Kilometersatsen for 2011 er på 1,50 kroner per kilometer, og 0,70 kroner for det som overstiger 35.000 kilometer. Det beregnede fradraget reduseres i 2011 med 13.950 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer