Svenske SJ vil kjøre tog i Norge

SJ vil konkurrere med NSB 

Dersom norsk persontog-trafikk konkurranseutsettes. 

KONKURRANSE: Svenske SJ ønsker å kjøre persontog i Norge, og er klare for å konkurrere mot NSB. Foto: Espen Røst / Dagbladet
KONKURRANSE: Svenske SJ ønsker å kjøre persontog i Norge, og er klare for å konkurrere mot NSB. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom persontogtrafikk i Norge legges ut på anbud, er den svenske togoperatøren SJ klar til å konkurrere.  

NSBs svenske motstykke har 30 års erfaring i konkurranseutsatte markeder og har opprettet et datterselskap i Norge som skal delta i anbud om norsk togtrafikk.

– Det er utrolig viktig at Norge nå fortsetter prosessen med å få bedret infrastrukturen til den norske jernbanen, herunder sterk satsing på vedlikehold og oppgradering, sier nyvalgt styreleder Berit Kjøll i SJ Norge.

Når hun kan søke på anbud er uklart. Regjeringen måtte skyve på planen om en storstilt konkurranseutsetting av persontogtrafikken da samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i desember så seg nødt til å utsette datoene for konkurranseutsetting.

NSB-ansatte øynet håp om å stanse det de mener er en privatisering. Den såkalte Trafikkpakke Sør blir forsinket. Den tunge konkurranseutsettingen av Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen, Raumabanen, Rørosbanen og fjerntogene på Dovrebanen er skjøvet til over høstens stortingsvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer