Ferieavvikling

Sjefen kan bestemme over ferien din

… men du kan bestemme en del som ansatt også. Vi forklarer noen av ferielovens vanligste misforståelser.

HJELP, JEG SKAL PÅ FERIE: Både påske- og sommerferien er like om hjørnet. Men hvor mye kan du som ansatt egentlig bestemme over ferien din? Foto: Shutterstock/NTB
HJELP, JEG SKAL PÅ FERIE: Både påske- og sommerferien er like om hjørnet. Men hvor mye kan du som ansatt egentlig bestemme over ferien din? Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sola varmer og dagene blir lenger - dette er sikre tegn på at våren og sommeren er i anmarsj, noe som også betyr at fridagene og ferieukene nærmer seg.

Først kommer påskeferien, som kanskje skal tilbringes på fjellet eller i sørlige strøk, og deretter planlegger du gjerne å nyte late sommerdager i Norge eller utenlands.

Men kan du ta ferie fra jobben når du vil, og hvordan er egentlig reglene for offentlige fridager og helligdager når du skal registrere feriedager?

Ferieplasseringen sjefen bestemmer

Ifølge Hans Gjermund Gauslaa, juridisk rådgiver innenfor HR og ledelse i Simployer, er det flere vanlige misforståelser når det gjelder ferieavvikling.

Det følger av ferieloven at arbeidstaker kan kreve å få avvikle tre sammenhengende ferieuker mellom 1. juni til og 30. september, men dersom arbeidsgiver og arbeidstaker ikke blir enige om plasseringen av disse tre ukene, er det arbeidsgiver som har «siste ordet», skriver Gauslaa, og fortsetter:

Du har som ansatt altså lovmessig rett til å ta tre ferieuker i hovedferien. Men i tillegg til at sjefen kan bestemme hvilke tre uker dette skal være, kan han/hun også bestemme tidspunktet for resten av ferien din.

I ferieloven er det nemlig ingen hinder for at den resterende del av ferien kan plasseres i hovedferieperioden, for eksempel sammen med de tre sammenhengende ukene, framholder Gauslaa.

Den ekstra ferieuka som de over 60 år har rett på, er imidlertid unntatt fra denne regelen – den ferieuka bestemmer arbeidstaker selv avviklingstidspunkt for.

SUPERSMART: Tre pakketriks som «redder» ferien! Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Ferielov eller egne ferieregler?

Det følger av ferieloven at den ikke kan fravikes til skade for de ansatte, med mindre det uttrykkelig er fastsatt i loven at den aktuelle regelen kan fravikes gjennom avtale.

- I noen av paragrafene i ferieloven er det spesifisert at det kan avtales noe annet. Slik loven er bygget opp, er det større mulighet til å avtale unntak gjennom tariffavtale, det vil si en avtale med tillitsvalgt i fagforeningen, enn gjennom avtale med den enkelte arbeidstaker, forklarer Gauslaa overfor DinSide.

Hans inntrykk er at det ikke er mange som avtaler unntak fra ferieloven.

«Røde dager» i ferieregnskapet

Fram til sommerferien er det en rekke offentlige fridager og helligdager som stykker opp arbeidsukene, blant annet påsken, 1. mai og pinsen.

- Når det gjelder søndager og lovbestemte hellig- og høytidsdager, står det uttrykkelig i ferieloven at slike dager ikke regnes som feriedager, understreker Gauslaa.

Det betyr at de som avvikler ferie i påsken bare trenger å ta fri mandag, tirsdag og onsdag for å ha fri hele påskeuka.

Turnusfri kan trekkes fra ferien

Men det er en vanlig misforståelse at arbeidstakere som har fridager i arbeidsplanen ikke avvikler ferie på disse fridagene, noe som er typisk for de som jobber deltid eller har skift- og turnusordninger der det ligger arbeidsfrie dager i løpet av uka.

I ferieloven står det nemlig at «virkedager i ferien som etter arbeidstidsordningen likevel ville vært fridager for vedkommende arbeidstaker, regnes som feriefritid og går til fradrag i dagtallet».

Slike fridager som ligger i en ferieperiode, regnes dermed som feriedager på lik linje med de dagene arbeidstaker skulle vært på jobb, påpeker Gauslaa:

- Det finnes tilfeller der en ansatt ønsker ferie i ei uke med en eller to turnusfrie dager, og da vil fridagene også regnes som ferie forutsatt at hele uka fastsettes som ei ferieuke.

- Likevel er det nok en del arbeidsgivere som godtar at arbeidstaker avvikler én, to eller tre feriedager uten å telle med turnusfridagene som feriedager. Siden det er arbeidsgiver som bestemmer tidspunktet for ferien, vil også arbeidsgiver ha styringsrett med hensyn til hvordan ferien skal plasseres i slike uker, sier Gauslaa.

BRUKE ELLER SPARE? Forbrukerøkonom Thea Olsen sier at planene du har for ferien og hvordan ståa er rent økonomisk, avgjør hvordan du bør bruke feriepengene. Vis mer

Utsettelse og overføring: Ikke alltid lov

Etter ferieloven kan en ansatt som er helt arbeidsufør, kreve å utsette feriedagene, mens en ansatt som er delvis sykmeldt, ikke oppfyller vilkåret om å være helt arbeidsufør, og må dermed avvikle ferien på vanlig måte.

Videre har ferieloven begrenset adgangen til å avtale overføring av feriedager til to uker.

Dette betyr likevel ikke at dersom en ansatt har mer enn to uker (ti dager) ferie til gode ved årsslutt, får han/hun ikke overført alle disse dagene til neste ferieår.

Ferieloven har nemlig også en regel om automatisk overføring av lovbestemt ferie, og denne regelen medfører at alle de lovbestemte feriedagene som ikke er avviklet, skal overføres til neste år, fastslår Gauslaa.

- Sjefen kan pålegge deg å avvikle feriedager til gode før nyttår, og arbeidstaker kan dermed ikke kreve å få overføre slike dager i stedet for at de avvikles, men hvis arbeidsgiver ikke pålegger deg å avvikle ferien, slik at dagene står igjen ved årsskifte, må ferien som ikke er avviklet overføres til neste år, sier rådgiveren avslutningsvis.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer