Sjefen kan lese e-posten din

Ny lov trer i kraft i dag.

Sjefen kan lese e-posten din
Publisert
Sist oppdatert

Vi varslet deg for en måned siden , og fra og med i dag kan arbeidsgiver gå gjennom jobbmailen din og tekstmeldinger på jobbmobilen. Det er arbeidsgivers fulle rett så lenge sjefen din kan begrunne at det er nødvendig.

Her finner du den nye forskriften.

Hvis sjefen din leser e-posten din, eller tekstmeldingene dine, skal du også varsles om det. Tillatelsen gjelder også andre elektroniske kommunikasjonsmidler som arbeidsgiver eier. Det betyr at arbeidsgiver også kan lese annen informasjon på jobbmobilen og lete i arbeidstakers personlige område på jobbens datanettverk.

Se også: Dette kan arbeidsgiveren nekte deg

Bare når det er nødvendig

Hovedregelen er at arbeidsgiver bare har innsyn i ansattes e-post når det er nødvendig for å ivareta virksomhetens daglige drift eller andre berettigede interesser, eller når det er begrunnet mistanke om at arbeidstakeren bruker e-postkassen på en måte som innebærer grovt brudd på arbeidsforholdet. Arbeidsgiver må i hvert enkelt tilfelle foreta en vurdering av om innsyn er nødvendig, eller om de kan ivareta bedriftens interesser på en mindre belastende måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.