Sjekk angrefristen

Mange land har kortere frist enn ved kjøp i norske nettbutikker.

Er du misfornøyd med et kjøp fra en europeisk nettbutikk? Husk at angrefristen i mange land er kortere enn i Norge.  Foto: Phantermedia
Er du misfornøyd med et kjøp fra en europeisk nettbutikk? Husk at angrefristen i mange land er kortere enn i Norge. Foto: Phantermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netthandel fra norske butikker gir deg automatisk 14 dagers angrefrist gjennom Angrerettsloven. Men handler du fra butikker i utlandet, gjelder helt andre regler.

Ikke minst i EU, der hvert land opererer med egne regler.

Minimum 7 dagers angrefrist

Den norske angrefristen på 14 dager gjelder blant annet ved dørsalg og netthandel, og glemmer selger å informere deg om den, forlenges den.

I andre europeiske land gjelder derimot egne angrefrister. Og det er loven i det landet hvor nettbutikken holder til som gjelder, selv om du som forbruker er bosatt i Norge.

Ifølge Forbruker Europa, er angrefristen i Europa minimum syv dager, og en rekke land opererer med nettopp denne fristen, ikke minst gjelder dette Storbritannia med sine mange populære nettbutikker.

Både Sverige og Danmark har samme angrefrist som Norge på 14 dager, mens resten av de europeiske landene opererer med angrefrister fra åtte til 15 dager.

Her finner du en fullstendig oversikt over angrefristen i EU.

Får du ikke informasjon om angreretten din ved kjøp av en vare, forlenges denne automatisk til tre måneder etter mottak av varen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer