Sjekk at alle de registrerte opplysningene stemmer

Den nye halvferdige selvangivelsen stiller krav til deg. Du må kontrollere at opplysningene stemmer, hvis ikke kan det i verste fall koste deg dyrt.

Publisert

Ikke stol automatisk på at de registrerte opplysningene er riktige. Dette er som regel tall som er enkle å kontrollere, og endre, og det finnes egentlig ikke noen god unnskyldning for å la være.

Husk at du sier i fra til de som har rapportert feil. Du har plikt til å si i fra, og å rette de gale opplysningene som arbeidsgiver, eller banken din har oppgitt.

I praksis er det en fordel med en bekreftelse fra dem for å være sikker på å bli trodd av ligningsmyndighetene. Bekreftelsen bør du legge ved den korrigerte selvangivelsen.

Husk: Det er du som har ansvaret for at feil blir oppdaget. Viser lønnsoppgaven din at du har tjent 100.000 mindre enn du egentlig har, vil du altså være på gyngende grunn.

Du har med andre ord en selvstendig undersøkelsesplikt og kan i utgangspunktet ikke påberope deg "god tro", hvis feilen viser seg å slå ut til din fordel.

Er feilen av en slik art at du burde ha oppdaget den, er det heller ikke nødvendig for ligningskontoret å bevise at du burde visst bedre, eller at du har utvist skyld. Er du riktig uheldig kan du få en straffeskatt på hele 30 prosent. Det er virkelig sure penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer