Når kommer skattepengene?

Sjekk at du får skattepengene til riktig konto

15. mai er siste frist for å endre kontonummeret for utbetaling av skattepengene.

HUSK RIKTIG KONTONUMMER: Dersom Skatteetaten har registrert riktig kontonummer på deg, sikrer du at skattepengene ikke blir forsinket når utbetalingene begynner i slutten av juni. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
HUSK RIKTIG KONTONUMMER: Dersom Skatteetaten har registrert riktig kontonummer på deg, sikrer du at skattepengene ikke blir forsinket når utbetalingene begynner i slutten av juni. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du penger igjen på skatten for 2016, begynner Skatteetaten utbetalingen av skattepenger 21. juni. Du vil få et varsel på sms eller e-post når ditt skatteoppgjør er klart.

Men allerede i dag bør du sjekke at kontonummeret som ligger i skattemeldingen din, er riktig. Hvis ikke risikerer du i verste fall at skatteoppgjøret er forsinket.

Siste frist for endring 15. mai

Mandag 15. mai er nemlig siste frist for å endre kontonummer, dersom du for eksempel har byttet bank eller av andre grunner bruker en annen konto enn tidligere.

Hvilket kontonummer Skatteetaten har registert på deg finner du i skattemeldingen. Her logger du deg inn for å endre kontonummeret elektronisk. Etter at du har logget deg inn, klikker du på «Endre kontonummer eller utbetalingsmåte» i høyremenyen.

Deretter får du en liste over kontonumre du kan velge blant, som Skatteetaten har fått fra banken din.

Når fristen er gått ut, må du eventuelt ringe skatteoppkreveren i din kommune for å endre kontonummer.

Fikk du derimot restskatt, kan du velge å betale innen 31. mai for å unngå ekstra renter.

Hva skjer om du ikke endrer kontonummer?

Ifølge Skatteetaten vil de som ikke har registert bankopplysninger eller ikke har en egnet konto, få skattepengene utbetalt på et utbetalingskort, som kan heves på postkontor og i de fleste banker.

Har du derimot en tidligere konto registrert hos Skatteetaten som ikke lenger er i bruk, vil skattepengene blir forsøkt utbetalt til den oppsagte kontoen. Skatteoppkreveren vil da få beskjed om at kontoen ikke kan brukes og utbetale beløpet på nytt til en annen konto som er registrert på deg, eller sende utbetalingskort.

Dette kan føre til at utbetalingen blir noe forsinket. Altså lønner det seg å endre kontonummeret innen fristen, hvis du vil unngå dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer