Skattepenger på konto:

Sjekk at Skatteetaten har riktig kontonummer

Viste skattemeldingen at du skal ha penger igjen på skatten, er 15. mai fristen for å legge inn riktig kontonummer for utbetaling av skattepengene.

KLAR FOR SKATTEOPPGJØRET? Pass på at du har ført opp riktig kontonummer, så du unngår at pengene blir forsinket. Foto: Per Ervland
KLAR FOR SKATTEOPPGJØRET? Pass på at du har ført opp riktig kontonummer, så du unngår at pengene blir forsinket. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert

Fristen for levering av skattemeldingen for 2018 var som kjent 30. april - selv om du kan gå inn og gjøre endringer hele tre år i etterkant om du oppdager at noe er feil.

Viste skattemeldingen at du har penger igjen på skatten, er første skatteoppgjør i juni.

Men: Fristen for å endre hvilket kontonummer pengene skal utbetales til, er allerede 15. mai.

Sjekk på skattemeldingen

På selve skattemeldingen står det hvilket kontonummer Skatteetaten har registrert på deg.

Denne informasjonen finner du under informasjonen Foreløpig beregnet skatt til gode (uten renter) på en av de siste sidene på skattemeldingen.

Ønsker du derimot at pengene kommer inn på et annet kontonummer enn det som er oppgitt der, for eksempel fordi du har byttet bank, kan du endre kontonummeret elektronisk.

Dette må gjøres senest 15. mai.

Slik gjør du det

  • Etter at du har logget deg inn, må du velge hvem du skal representere dersom du har mulighet for å levere skattemelding for andre enn deg selv
  • Klikk på «Endre konto» dersom du vil ha pengene til en annen konto enn den som er angitt.
  • Deretter får du en liste over kontonumre du er oppført som eier av. Kontonumrene på listen har Skatteetaten fått fra banken din, og er gyldige konti du hadde per 31/12.
  • Velg «ingen av disse» om du ønsker å bruke en konto du eier som ikke står i listen, en konto du disponerer, eller din utenlandske IBAN-konto eller utbetalingskort.

Er kontoen sagt opp?

Hvis du har sagt opp kontoen din - som er den som er oppgitt til Skatteoppkreveren, vil pengene først bli forsøkt utbetalt til den oppsagte kontoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer