Sjekk barna denne uken

Skolestart betyr lus. - Bli med i et krafttak mot hodelus.

Husk at hodelusen ikke forsvinner av seg selv når de først har etablert seg i barnets hår.  Foto: Science Photo Library
Husk at hodelusen ikke forsvinner av seg selv når de først har etablert seg i barnets hår. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle barnehagebarn og skolebarn bør sjekkes for lus nå rett før skolestart. Hodelus er blitt et irriterende og vanlig problem i skoler og barnehager, og sommermånedene er intet unntak, melder Apotek 1.

Har du luseangst?

- Hvis alle foreldre sørger for å sjekke barna nå før skoler og barnehager åpner igjen, kan vi kanskje få en tilnærmet lusefri start på skoleåret. Des flere barn som er lusefrie når skolen og barnehagene starter i august, jo bedre, sier kjededirektør og farmasøyt Margrethe Sunde, i en pressemelding.

Hun deler oppskriften på hvordan man finner og fjerner lus og luseegg.

Tilbyr ti kroner lusa

Slik sjekker du

- Bruk en fintagget kam. Vær ekstra nøye rundt ørene, i nakken og oppover mot issen hvor det er vanligst å finne egg og lus. En grundig sjekk bør ta minst 15 minutter. Bruk gjerne tiden når barna sitter og ser på Barne-TV til å ta en sjekk eller inngå en "deal" med saftig premiering for de litt større barna, oppfordrer Sunde.

Ny lynkur mot hodelus

Når du og barna er klare for en sjekk, går du fram slik:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer