Sjekk biffens CO2-avtrykk

Hvor mye utslipp medfører dagens middag? Nå kan du klikke og se nøyaktig hvordan din middag påvirker klimagassutslippet.

Publisert
Sist oppdatert

Bilkjøring blir gjerne den stygge ulven hva gjelder utslipp av CO2, men er det så enkelt at du bare kan kutte ned forbruket av drivstoff, så er du klarert som miljøforkjemper?

Grønn Hverdag har i samarbeid med Fremtiden i våre hender laget en klimamerkeordning som forteller deg nøyaktig hvor mye biffen, fisken eller sofaen din har kostet i CO2-utslipp.

I den splitter nye databasen er det i dag lagt ut informasjon om hvor mye klimagassutslipp som følger nettopp dette produktet. For eksempel:

 • Til produksjon av en kilo biff har det gått med 15,8 CO2-ekvivalenter. Dette tilsvarer 147,95 kilometer bilkjøring.
 • Til en kilo tomater går det med 3,5 kilo CO2-ekvivalenter, noe som tilsvarere to mil bilkjøring.

  Grønn Hverdag, som er et nettverk av organisasjoner og enkeltperson som jobber med å utvikle miljøvennlige løsninger og spre informasjon om slike, sier at de håper at klimamerkingen skal bli obligatorisk for alle vareprodusenter.

  - Vi ønsker oss en merkeordning der man lett kan orientere seg om hvilke miljøkonsekvenser som følger det. Det bør være slik at man kan sammenligne utslippsmengden til to like produkter, sier Tone Granaas, leder i Grønn Hverdag, til DinSide.no

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer