Bompenger

Sjekk bompengene i nettbanken!

Forsikringsselskap vil overta betjeningen av 750.000 Autopass-kunder.

BOMKJØP: Med oppkjøpet av Fjellinjen Utsteder benytter forsikringsselskapet Fremtind muligheten bompengereformen gir for å lage nye forretningsløsninger og tjenester for bilister over hele landet. Selskapet blir et datterselskap i Fremtind-konsernet. Foto: NTB Scanpix.
BOMKJØP: Med oppkjøpet av Fjellinjen Utsteder benytter forsikringsselskapet Fremtind muligheten bompengereformen gir for å lage nye forretningsløsninger og tjenester for bilister over hele landet. Selskapet blir et datterselskap i Fremtind-konsernet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fremtind Forsikring kjøper Fjellinjen Utsteder AS, datterselskapet til Fjellinjen AS. Det melder forsikringsselskapet i en pressemelding.

Bompenger er en del av hverdagsøkonomien til mange, og Fremtind vil derfor gjøre dette enklere for både private bilister og bedrifter i hele Norge.

- Sammen med våre eierbanker, Sparebank 1 og DNB, vil vi gi kundene oversikt over bompengeabonnementet i nett- og mobilbanken, løpende trekk fra konto, enklere håndtering ved bilbytte og tilgang på rask veihjelp, sier konsernsjef Turid Grotmoll i Fremtind.

Med oppkjøpet av Fjellinjen Utsteder, som blir datterselskap av forsikringskonsernet, benyttes muligheten bompengereformen gir for å lage nye forretningsløsninger og tjenester for bilister over hele landet, står det videre i pressemeldingen.

Overtar 750.000 Autopass-kunder

Fremtind vil altså overta betjeningen av Fjellinjens 750.000 Autopass-kunder når salget er gjennomført, skriver NTB.

En Autopass-utsteder er et selskap som inngår slike avtaler med bilister, leverer bombrikke til kundene sine og krever inn betaling for bompasseringene.

Salget medfører ingen endring for hva bompengene går til.

- Vi er fornøyde med salget og glade for at kjøperen er en solid og innovativ aktør som vil ivareta bompengeinnkrevingen og kundene på en god måte, sier administrerende direktør Janne Oddaker i Fjellinjen.

Norges Automobilforbund (NAF) er imot bompenger, men så lenge bompengeinnkreving eksisterer, er det bra om Fremtind kan gjøre det enklere og mer oversiktlig for forbrukerne å ha kontroll over bompengeinnbetalingene sine, er Nils Sødals kommentar til Dinside.

- UFYSELIG: I Rogaland er det fullt bompengeopprør. Men hva er det egentlig som provoserer sånn? Dagbladets valgbodbil har møtt Gro Karin og Alexandra, som varsler full kamp mot bompengene. Video: Emilie Rydning og Steinar Suvatne Vis mer

Bomselskap i Oslo og Viken

Fjellinjen AS eies 60 prosent av Oslo kommune og resten av Viken fylkeskommune, mens Fjellinjen Utseder AS er datterselskap av Fjellinjen, dog med samme eierstruktur.

Fjellinjen Utsteder er ledende i bompengemarkedet: Tre av ti norske bompengeabonnenter har avtale med selskapet.

Bompengetakster og godtgjørelse for utstedervirksomheten fastsettes av staten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer