Sjekk datoen på gavekortene nå

Gavekort med verdier for tusenvis av kroner går ut på dato de neste dagene.

Enkelte gavekort er gyldige i hele tre år fra de er kjøpt. Men langt fra alle butikker opererer med så lang frist. Foto: Kim Jansson
Enkelte gavekort er gyldige i hele tre år fra de er kjøpt. Men langt fra alle butikker opererer med så lang frist. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aner du ikke hva du skal kjøpe til jul, er det lett å ty til gavekort. Problemet med gavekort er bare det at de går ut på dato.

Bruker du ikke gavekortene i tide, sitter butikkene igjen igjen med penger som egentlig tilhører deg. Undersøkelser fra tidligere år anslår at rundt én av fire gavekort aldri blir brukt.

Derfor er det kanskje ekstra viktig å sjekke skuffer og skap etter ubrukte gavekort i disse dager. Siden mange gavekort bare er gyldige i 12 måneder fra kjøpsdato, begynner fristen for å bruke fjorårets julegavekort å gå ut.

Kan være gyldig en stund til

Dersom gavekortet har gått ut på dato, har du ingen rett til å løse det inn.

Det er butikkene selv som bestemmer hvor lenge kortet skal være gyldig, og DinSide kjenner til steder som opererer med langt mindre frister enn ett år. Enkelte butikker krever at du bruker gavekortene innen tre eller seks måneder etter kjøpsdato.

Det skal gå klart frem hvor lenge gavekortet er gyldig. Dersom butikkene ikke har skrevet noen frist for bruk, har gavekort kjøpt i norske butikker tre års gyldighet, ifølge Forbrukerombudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer