BSU

Sjekk denne renta i dag

Sparer du i BSU bør du følge med på renta du har, spesielt hvis du er over 34 år.

RENTESJEKK: Har du BSU-konto i DNB er det slik at renta settes ned når du er over 34 år, i likhet med flere andre banker. Det finnes, imidlertid, banker som lar deg være «evig ung» med den gunstige sparekontoen. Foto: DNB.
RENTESJEKK: Har du BSU-konto i DNB er det slik at renta settes ned når du er over 34 år, i likhet med flere andre banker. Det finnes, imidlertid, banker som lar deg være «evig ung» med den gunstige sparekontoen. Foto: DNB. Vis mer
Publisert

Boligsparing for unge (BSU) er en gunstig sparekonto for deg mellom 18 og 34 år som vil spare til bolig med rente- og skattefordeler.

Om BSU er gunstig når du har rundet 34 år, derimot, er på ingen måte sikkert. Flere banker setter nemlig ned renta når kundene er over aldersgrensen for boligsparekontoen og ikke kan sette inn nye innskudd på kontoen lenger, gjerne til renten tilsvarende en vanlig sparekonto.

Dette gjorde, blant annet, DNB og Nordea i fjor vår, og nå har også Danske Bank fulgt etter.

- Vi tok en vurdering av BSU-betingelsene i vår, og de justerte retningslinjene begynte å gjelde fra 16. juni. BSU-renta settes ned til 0,9 prosent når kontoinnehaveren fyller 34 år, sier pressesjef Øystein Schmidt i Danske Bank til Dinside.no, og legger til at banken informerte om endringene via brev til alle BSU-kundene deres i juni.

Want to be forever young?

Sbanken er blant bankene som ikke rører renta til de som er over 34 år og har opprettet BSU.

Hos oss er BSU-kontoen evig ung, på den måten at du selvfølgelig beholder den gode renta, uansett alder. Sjekk hva situasjonen er i banken du har, og ikke glem at det aldri er for sent å flytte BSU-kontoen din til oss, skriver Sbanken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer