Tine Melk

Sjekk dette comebacket

Har du savnet dette?

NY EMBALLASJE: Den nye melkekartongen er ubleket og med klassisk «brett ut og bøy helt tilbake»-åpning. Foto: Tine
NY EMBALLASJE: Den nye melkekartongen er ubleket og med klassisk «brett ut og bøy helt tilbake»-åpning. Foto: Tine Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plastkork på melkekartongen er blitt såpass vanlig at vi kanskje har glemt hvordan det var før, men nå relanserer Tine den klassiske åpningen «brett ut og bøy helt tilbake».

I første omgang er det Tine Økologisk lettmelk som får ny kartong der plastkorken er borte vekk. Det vil ifølge Tine redusere plastforbruket deres med minst 5 tonn hvert år.

– Tror dere det er mange som har savnet dette?

– Vi vet at det er mange forbrukere har savnet det og vi får ofte spørsmål om vi kan gå tilbake til den gamle åpne- og lukkemetoden, sier Ingrid Wilberg Arnesen, kommunikasjonsrådgiver i Tine, til Dinside.

Den klassiske melkekartongen kom først i 1959, men det var ikke før på 80-tallet at den ble introdusert for norske folk i stor skala. Den nye emballasjen, som blir tilgjengelig denne uka, er ubleket, lettere og skal være enda mer miljøvennlig.

– Et av «problemene» med kartongåpningen var at limet noen ganger var for sterkt, i tillegg til at åpningen poppet tilbake etter å ha lukket den. Hvordan har dere forbedret dette?

– Alt er gjennomtestet og perfeksjonert. Den skal være enkel å åpne og lukke, pluss at den tåler væske godt, lover Wilberg Arnesen.

Tine lover også at kork eller ikke kork ikke påvirker holdbarheten.

– Vil flere av Tines produkter få samme kartong?

– Det rulles ut som en test og så får vi se hva forbrukerne sier og hva de ønsker. Alle våre melkekartonger er allerede 100 prosent fornybare. Men det norsk folke etterspør mer miljøvennlig emballasje. Denne forpakningen er et steg videre i vårt kontinuerlige arbeid med å ta miljøansvar på alvor.

Tine opplyser om at du vil se den nye melkekartongen i butikk utover høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer