Skattekort

Sjekk dette ekstra nøye

Ellers risikerer du å få baksmell neste år.

SKATTEKORTET: Økte renter betyr at du bør sjekke renteinntekter og gjeldsrenter ekstra nøye. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SKATTEKORTET: Økte renter betyr at du bør sjekke renteinntekter og gjeldsrenter ekstra nøye. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Før jul ble skattekortet for 2023 tilgjengelig på Skatteetatens nettsider, slik at elektroniske brukere kan være tidlig ute med å sjekke tallene før første lønnsutbetaling i år.

Flere nettaviser har meldt om høy pågang hos Skatteetaten etter at skattekortet ble gjort tilgjengelig.

Avdelingsdirektør Ove Nyland i Skatteetaten forteller til DinSide at det er vanlig at mange tar kontakt med dem i pressperioder, som når skattemeldingen og skattekortet kommer.

Denne runden har det mange som har spørsmål rundt renteinntekter og -utgifter. For etter flere år med stabilt lav styringsrente, hevet Norges Bank renta ved flere anledninger i fjor, og i år er det mange som for første gang opplever at rentene øker.

Kan være stor endring

Nyland forteller til DinSide at dersom du har penger i banken og/eller banklån, vil du se en økning på postene for renteinntekter og/eller -utgifter.

- Tallene henter vi fra grunnlaget for renteutgifter/fradrag og renteinntekter fra skattemeldingen din i 2021. Rentenivået i 2021 var veldig lavt. Rentene har økt i 2022 og vil mest sannsynlig øke i 2023, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer