Sjekk dette før du hopper inn

Nå innføres det jamførpris på drosjene.

JAMFØRPRIS PÅ DROSJENE: Med merking av jamførpris på alle drosjene, skal det bloi enklere å sjekke prisnivået før du setter deg inn. Foto: Per Ervland
JAMFØRPRIS PÅ DROSJENE: Med merking av jamførpris på alle drosjene, skal det bloi enklere å sjekke prisnivået før du setter deg inn. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner det godt fra dagligvarehandelen; alle produktene merkes med jamførpris i tillegg til stykkpris, og slik blir det veldig tydelig hva som er det rimeligste valget.

I dagligvarehandelen oppgis jamførpris for eksempel per kilo, per liter eller per 100 meter.

Fra 1. september innføres et nytt takstsystem for drosjene. Det stiller krav til at alle drosjer skal merkes med en jamførpris. Det er utarbeidet en standard som skal ligge til grunn for alle drosjeselskapenes merking med jamførpris.

– Når vi går i butikken har vi mulighet til å sjekke kilopriser. Det er fint at drosjekundene nå får en lignende og bedre mulighet til å sammenligne priser, sier Anne Haabeth Rygg i Forbrukerrådet.

– Det er viktig at forbrukerne gis god prisinformasjon. Det kan være store prisforskjeller mellom ulike drosjeselskap og de nye prisoppslagene vil gjøre det lettere for forbrukerne å velge billigste alternativ, sier fagdirektør Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet.

Pass på hva du sier i taxien

Slik skal det merkes

Prisinformasjonen skal være godt synlig i drosjen, i form av opplysning om jamførpris på en klistrelapp godt synlig plassert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer