Årsoppgave

Sjekk dette

Nav kommer med oppfordring.

SKATTEMELDING: Når du mottar skattemeldingen, bør du hente fram årsoppgaven fra Nav. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKATTEMELDING: Når du mottar skattemeldingen, bør du hente fram årsoppgaven fra Nav. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har de første lønnsmottakerne og pensjonistene mottatt skattemeldingen for 2022.

Har du fått årsoppgaven fra Nav bør du sjekke den sammen med skattemeldingen. Alle som mottok utbetalinger fra Nav, skal ha årsoppgaven.

- Når du får skattemeldingen fra Skatteetaten, bør du sjekke at opplysningene stemmer med årsoppgaven fra Nav, oppfordrer Nav på sine hjemmesider.

Overfor Vi.no forteller Jørn Torbergsen, direktør for Nav Kontaktsenter, at de mottar mange henvendelser når skattemeldingen sendes ut.

- De som tar kontakt med oss om årsoppgaven har gjerne spørsmål om hvor de kan finne den, om beløpene som er oppgitt i årsoppgaven, eller de ser at beskrivelsen på utbetalingen ikke stemmer overens med den ytelsen de har fått utbetalt, sier han til nettstedet.

En av tingene flere stusser på, er beskrivelsen på utbetalingen. Torbergsen forklarer at Nav rapporterer utbetalinger og trekk etter skatteetatens metode for rapportering.

- Det betyr at noen ytelser rapporteres under samme beskrivelse. For eksempel rapporteres foreldrepenger, svangerskapspenger og pleiepenger til selvstendig næringsdrivende under samlebetegnelsen «Sykepenger». Det skaper gjerne litt forvirring, og dermed noen ekstra henvendelser, sier han til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer