Nav

Sjekk dette

- Ta kontakt med Nav om du tror endringen kan gjelde deg.

UNDERSØK DETTE: Nav informerer om at noen kan ha erstatning, hvis man har hatt et økonomisk tap på grunn av feilpraktiseringen. Foto: Morten Holm / NTB
UNDERSØK DETTE: Nav informerer om at noen kan ha erstatning, hvis man har hatt et økonomisk tap på grunn av feilpraktiseringen. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På sine nettsider informerer Nav om at de har endret praksis for alle ytelser som er ansett som familieytelser etter EØS-regelverket. Etaten skriver at endringen gjelder tilbake i tid.

Derfor oppfordrer Nav deg til å ta kontakt om du tror endringen kan gjelde deg.

- Nav har endret praksis for ytelsene barnetrygd, kontantstøtte og stønad til enslig mor eller far. Endringene innebærer blant annet at foreldre som bor sammen med barnet i et annet EØS-land kan ha en selvstendig rett til familieytelser fra Norge. Endringen innebærer at også foreldre som aldri har bodd sammen, har rett til familieytelser fra Norge hvis en av foreldrene er omfattet av norsk trygdeordning.

Nav skriver at man kan ha rett til erstatning etter skadeserstatningsloven § 2-1, hvis man har hatt et økonomisk tap på grunn av feilpraktiseringen.

- Du må selv dokumentere det økonomiske tapet ditt. Det kan være stønader du har gått glipp av eller utgifter du er påført som følge av feilpraktiseringen.

Etaten skriver videre at de ikke har oversikt over hvem som kan ha vært berørt av den tidligere praksisen.

- Det vil derfor være svært vanskelig og tidkrevende å lete etter de det gjelder. De som mener de har eller har hatt en sak som kan være berørt av praksisendringen, kan ta kontakt med oss.

Få mer informasjon her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer