Sjekk ditt alkoholforbruk

FORBRUK: Rusbrus, sprit og vin er på frammarsj, og for første gang omsettes det over seks liter ren alkohol per person i Norge. Men hvor mye ren alkohol utgjør ditt alkoholkonsum? Regn ut hvor mye du drikker.

Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Statistisk Sentralbyrå ble det i 2003 omsatt nesten 22 millioner liter ren alkohol. Dette fordelte seg på 10 millioner liter øl, 6,7 millioner liter vin, 4,4 millioner liter brennevin og 0,8 millioner liter rusbrus. Alt omregnet i alkoholliter, og er en økning på 0,17 liter eller 2,4 prosent fra 2002.

Beregn ditt eget forbruk i alkoholliter

Snittet er altså 6 liter ren alkohol per år, men hvor mye utgjør dette målt i hva du drikker av vin, øl, rusbrus og sprit? Taster du inn ditt eget alkoholkonsum i vår helt nye kalkulator, får du automatisk de ubønnhørlige tallene som avslører om du trekker snittet opp eller ned.

Trykk her for å se hvor mye ren alkohol DU drikker per år!

Lite sammenlignet med danskene

Tallene for Danmark avslører store forskjeller i norske og danske drikkevaner. Danske myndigheter har også gitt konkrete retningslinjer for hvor mye en person kan drikke, før det er usunt, bekrefter vår danske kollega Katrine Hvitved-Jacobsen;

- I Danmark anbefales ikke menn å drikke mer enn tre gjenstander per dag, og for kvinner er tallet to. En gjenstand er for eksempel et glass vin (1/6 del av en flaske).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer