Eiendomsskatt

Sjekk eiendomsskatten i din kommune

Det er til dels store forskjeller i vårt langstrakte land.

...OG IKKE: Her er de beste oppussingstipsene om du vil øke boligverdien din. Video: Eilin Lindvoll. Klipp: Ingebjørg Iversen/Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at 251 kommuner har eiendomsskatt på bolig og fritidsbolig i 2021 - noe som er fire flere kommuner enn i fjor.

Lenger ned i saken kan du søke opp eiendomsskatten i din kommune og sammenligne med nabokommunen eller andre kommuner i landet.

Eiendomsskatten øker

Maksimal eiendomsskattepromille ble satt ned fra fem til fire promille fra 2021, men til tross for dette øker eiendomsskatten i mange kommuner, skriver Huseierne.

Dette skyldes at mange kommuner de siste årene har retaksert eiendommene i kommunen, og da har de mulighet til å ta høyere eiendomsskatt.

Et eksempel på dette er Trondheim, hvor skattepromillen i fjor var på fem promille, mens den i år er på 3,2 promille. Grunnet retaksering er imidlertid den sammenlignbare eiendomsskatten for en bolig på 120 kvadratmeter over 2000 kroner høyere i år enn i fjor.

Tar utgangspunkt i snitt-boligen

Tallene for eiendomsskatt på en bolig på 120 kvadratmeter er et viktig sammenligningstall, fordi det viser nivået på eiendomsskatt i kommunen, ifølge Huseierne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer