Matpriser:

Sjekk forskjellen!

Du kan spare mye på å bytte fra dyreste til billigste tacokrydder.

MANGE VALG: Det skal godt gjøres å ikke finne en pose tacokrydder som passer for deg, men spørsmålet er hva lommeboken din blir mest glad for.
MANGE VALG: Det skal godt gjøres å ikke finne en pose tacokrydder som passer for deg, men spørsmålet er hva lommeboken din blir mest glad for. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke få handlekurver i dag som inneholder en pose tacokrydder. Bestselgerne er fra de store merkevarene Santa Maria og Old El Paso, men med økt prisfokus velger stadig flere butikkenes egne eller unike merkevarer. Hvilken velger du?

Vår prissjekk viser at det er stor prisforskjell på de ulike krydderblandingene.

Aller billigst er tacokrydderet fra kjedenes egne merkevarer, NorgesGruppens «First Price» og Rema 1000 «Prima.» De koster 2,90 kroner.

Hakket dyrere er Santa Maria hos Mega, der er det tilbud, og tacokrydderet koster 2,94 kroner per pose.

Coops «Xtra» har også tacokrydder, men selger ikke posen for seg, her må du kjøpe et helt dinner kit med saus og tacoskjell. Men det rimeligste alternativet på pose, med Coop-merkevaren, koster bare hakket mer, 3 kroner på Extra og 3,50 kroner på Mega.

Det dyreste krydderet er økologisk fra Helios og kommer på boks. Der må du ut med rundt 50 kroner - men så skal det også være nok til tre-fire middager. Deler vi prisen på 3,5 kommer det ut hakket billigere enn Coops økologiske tacokrydder fra Änglamark, det eneste andre økologiske i testen.

TACOFREDAG: Resten av tacokjøttet serverer du sammen med nachos som snacks. Foto: Christina Uhlin/Aller Media SE
TACOFREDAG: Resten av tacokjøttet serverer du sammen med nachos som snacks. Foto: Christina Uhlin/Aller Media SE Vis mer

Så mye kan du spare per år / 50 middager på å bytte fra det dyreste til det billigste alternativet:

  • Kiwi: ca. 550 kroner
  • Rema 1000: ca. 425 kroner
  • Extra: ca. 240 kroner
  • Mega: ca. 890 kroner
  • Meny/Meny.no: ca. 270 kroner
  • Oda: ca. 600 kroner

Den gule pakken selger best

Alle kjedene har flere varianter av egne merkevarer. Hos Kiwi har de to, Eldorado og First Price, i tillegg til de to klassikerne Santa Maria og Old El Paso.

Santa Maria har tidligere vært en av varene som har vært låst i pris, og da økte salget, ifølge Nora Mile Helgesen, kommunikasjonssjef i Kiwi.

- Når det gjelder Old El Paso finnes den både i tre-pakning og i singel, og samlet sett er det da denne vi selger mest av, sier hun til DinSide.

De har flere varianter i sitt sortiment, og de ulike kryddermiksene har forskjellig innhold og smak, slik at det skal være noe for enhver smak.

- Noen er ute etter en spesiell smak, mens andre er mer prisbevisste og velger ut ifra det. Det er jo en kjent sak at det er mange som er veldig konsekvente når det kommer til tacomiddagen, sier Helgesen.

Tacokampanjer på super'n

Det er på Mega du kan spare mest på å bytte fra det dyreste til det rimeligste alternativet, men det er også her du har det største utvalget. Og prisene er langt fra så ublu som en kanskje skulle tro.

Både Mega og Meny hadde tilbud på tacokrydder da vi var innom, og vi fant testens billigste Santa Maria-krydder på Coop Mega. Det var også her vi fant det dyreste tacokrydderet, Änglamark, til 20 kroner posen.

Ikke tenk på kiloprisen

Vi har gjentatt til det kjedsommelige at du bør sjekke prisen på kilo eller liter, ikke se på stykkprisen når du handler. Tacokrydder er unntaket som bekrefter regelen.

Posene med tacokrydder varierer fra 25 til 40 gram, og her kan det være lett å bli fristet til å regne om til pris per kilo, eller hekto.

Ikke gjør det.

Disse krydderblandingene er ment å brukes til én pakke kjøttdeig, så hvor mye de veier er egentlig likegyldig - så lenge du synes det smaker godt, og nok, slik at du ikke trenger å fylle på med annet krydder.

Det er likevel ett unntak: Helios. Det veier 70 gram, og oppgis at det er til 3-4 middager.

Sjekk salt- og sukkerinnhold

Flere av produktene vi testet har svært høyt innhold av salt og sukker. Dette har bedret seg siden vi sjekket i 2017 - da inneholdt en av posene hele 62 prosent salt og sukker.

Merk at du bør sjekke næringsinnhold, eller lese ingredienslista godt for å avsløre «sukkeret». Det skjuler seg ofte bak navn som dekstrose (druesukker) eller maltodekstrin, som er et polysakkarid, som ofte brukes som erstatning for sukker.

Vil du være helt sikker, kan du sjekke næringsinnhold. Der oppgis både saltmengde og sukkerarter per 100 gram.

Så mye koster tacokrydderet

Merke Vekt i g Mega Extra Rema 1000 Kiwi Oda Meny.no
Santa maria252,944,94,94,93,95
Old El Paso278,97,77,67,684,45
Coop Taco spice mix363,53
Taco Town Peaceful powder spicemix4014,9
Änglamark2820,5
R texmex juarez meat3055,3
R Taco spice mix4011,412,1
Prima taco kryddermmiks402,93,1
First price282,92,9
Broken taco258,25
Eldorado3010,9
Helios økologisk*7049,953

*Stor boks, holder til 3-4 middager. Priser innhentet i Oslo, 10. august 2023

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer