Skattemeldingen 2019

Sjekk fradragene du kan få

Det er på tide å finne ut hvilke skattefradrag du har rett på. Slik går du fram.

NÅ ER DEN HER, IGJEN: De første kan sjekke allerede 18. mars se skattemeldingen for inntektsåret 2019. Les mer om hvordan du finner og fører fradragene du har rett på i saken under. Foto: Per Ervland.
NÅ ER DEN HER, IGJEN: De første kan sjekke allerede 18. mars se skattemeldingen for inntektsåret 2019. Les mer om hvordan du finner og fører fradragene du har rett på i saken under. Foto: Per Ervland. Vis mer
Publisert

Fra onsdag 18. mars mottok de første 200.000 nordmenn skattemeldingen for 2019. I år blir den sendt ut puljevis fram til 31. mars, og opp til tre millioner av oss får en helt ny skattemelding tilsendt denne gangen.

Som skattebetaler kan du har rett på en rekke fradrag alt etter din livssituasjon. Men, hvilke fradrag kan du få, og er det noe nytt med måten du fører dem i ny skattemelding?

Dette får du svar på videre i saken.

Postene ersattes av tema

Én av tingene som er nytt i ny skattemelding er, blant annet, at postene du kanskje husker fra de gamle versjonene er erstattet med temaer.

- I ny skattemelding er det ikke lenger poster, men inntekter og fradrag er samlet under temaer. Det gis også mer veiledning når du skal levere skattemeldingen på nett, sier seksjonssjef Lene Marie Ringså i Skatteetaten til Dinside.

Men, selv om du får ny skattemelding som ser annerledes ut, må du fremdeles sjekke at de fradrag som du har krav på er kommet med og at beløpene er riktige. Hvis ikke må du føre inn disse selv.

Ringså forteller videre at fradragsveilederen er oppdatert, og at hun anbefaler alle å gå inn der for å se hva de kan ha rett på av fradrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer