Falske nettbutikker:

- Sjekk Google først

Rundt 300 000 nordmenn har det siste året opplevd å bli svindla i en nettbutikk. Slik kan du unngå det.

SVINDLES: Mange nordmenn lures av falske nettbutikker. Kjokkenbutikk.com er en av de falske nettbutikkene DinSide har omtalt det siste året. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SVINDLES: Mange nordmenn lures av falske nettbutikker. Kjokkenbutikk.com er en av de falske nettbutikkene DinSide har omtalt det siste året. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du handlet på nettbutikk i god tro om at du faktisk får det du bestiller, men så ventet forgjeves på en pakke eller mottatt noe helt annet i posten? Da er du faktisk ikke alene.

Så mange som 300 000 nordmenn har det siste året blitt lurt ved netthandel. Det viser en undersøkelse fra betalingstjenesten Klarna, der ni prosent svarer at de er blitt lurt.

14 prosent oppgir samtidig at de ikke har mottatt produktet eller tjenesten de kjøpte.

Tror de ikke får hjelp

Samtidig svarer mange, faktisk 35 prosent av de som opplevde å bli lurt, at de ikke forventet å få hjelp fra noen. Verken butikk, betalingsløsning eller andre.

Opplever du nettsvindel bør du ta kontakt med kortutsteder og sende inn en kortreklamasjon, har Thomas Iversen, forbrukerjurist i Forbrukerrådet, tidligere oppfordret overfor DinSide.

- Ta kontakt med kortutsteder og send inn en kortreklamasjon. Da kan du få refundert pengene, men husk å forsøke å ta kontakt med butikken først.

- Det viktige, men også det vanskeligste, er å gjennomskue at nettsida er falsk på forhånd. Hvis denne siden mot formodning er ekte, så har innehaveren en jobb å gjøre med å legge inn riktig firmainformasjon, inkludert firmanavn og organisasjonsnummer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer