Sjekk helsa med hjemmetest

Ett stikk er nok - og du får sjekket risikoen for hjerte-, hjerne-, kreft- og andre sykdommer.

Ny hjemmetest som lar deg sjekke helsestatusen på visse områder. Målet er at du kan hjelpe deg selv ut av en eventuell risikosone ved å endre kost- og livsstilsvaner. Men det koster ... Foto: Kristin Sørdal
Ny hjemmetest som lar deg sjekke helsestatusen på visse områder. Målet er at du kan hjelpe deg selv ut av en eventuell risikosone ved å endre kost- og livsstilsvaner. Men det koster ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du sjekke helsa med hjemmetest. Ett stikk i fingeren, bloddråpene legges på papiret, pakken sendes til laboratoriet - og vips, så kan du få svar på hvordan det står til med helsen din.

Målet med testen er at du skal kunne sjekke hvor risikoutsatt du er for de store livsstilssykdommene som øker i befolkningen i dag - og hjelpe deg til å komme ut av risikosonen og inn på trygg grunn.

Du kan eksempelvis sjekke omega-3-innholdet i blodet ditt. Man vet at omega-3 gir beskyttelse for en rekke sykdommer, og reduserer risikoen for alvorlig hjertesykdom. Viser testen at du ikke har et tilstrekkelig inntak av dette, får du anbefalinger om hvordan du skal få opp nivået. Etter en tid kan du ved hjelp av en ny test sjekke om tiltakene har hatt effekt - og nøyaktig hvor god effekt det har hatt.

Produktet som kan hjelpe deg med dette heter Bioindex, er norskutviklet og ble lansert på hjemmemarkedet torsdag 8. januar.

Som omega-3, kan du også teste din benhelse, hjernehelse, kreftrisiko, hjertehelse eller diabetes type2 - eller du kan ta full pakke og sjekke alle de forannevnte risikoene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer