Utvalg av øl, vin og brennevin:

Sjekk hvor du finner det beste utvalget i polvarer

Det er ikke sikkert Vinmonopolet i storbyen er best.

MYE Å VELGE I: Rødvin er storselgeren på Vinmonopolet. Men utvalget av øl øker, og spesielt på Vestlandet er interessen for ulike sider-typer stor. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
MYE Å VELGE I: Rødvin er storselgeren på Vinmonopolet. Men utvalget av øl øker, og spesielt på Vestlandet er interessen for ulike sider-typer stor. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du interessert i vin, øl eller brennevin utenom det vanlige? Du trenger ikke nødvendigvis reise til et prestisje-vinmonopol i storbyen for å få tak i det.

Det er lenge siden nordmenn gikk på polet og bare skulle ha seg «en flaske vin». Selv om mange fortsatt kjøper pappviner og annen alkoholholdig drikke av gammel vane, øker andelen kunder som er kunnskapsrike og nysgjerrige.

- Kvalitetsbevisstheten øker

Både rødvin, hvitvin, whisky og cognac har vært gjenstand for et visst snobberi så lenge vi kan huske. Av nyere dato er interessen for øl som ikke er standard pils fra store bryggerier. Nå øker også interessen for for sider, kan Vinmonopolet fortelle.

- Vi ser en økning av kvalitetsbevisste kunder, spesielt i de større byene. Men her er det store geografiske og sosiologiske variasjoner. For eksempel vil du finne størst interesse for akevitt på det sentrale Østlandet, mens denne interessen er betydelig mindre vestpå, sier pressejef Jens Nordahl til Dinside.

Trendsettere i vest

Vestlandet går derimot foran i sider-trenden. Muligens skyldes dette de rike bær- og safttradisjonene vi har på den kanten av landet, spekulerer Nordahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer