Kunde i flere banker

Sjekk hvor lønnsomt det er med «bank-shopping»

Slik finner du de billigste bankproduktene for deg.

NETTSHOPPING: Det kan lønne seg å være kunde i flere banker, slik at du får de beste vilkårene på alle bankproduktene du trenger. Men det er også lurt å bruke tid på å finne en god løsning slik at du har oversikt over alle kundeforholdene dine. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NETTSHOPPING: Det kan lønne seg å være kunde i flere banker, slik at du får de beste vilkårene på alle bankproduktene du trenger. Men det er også lurt å bruke tid på å finne en god løsning slik at du har oversikt over alle kundeforholdene dine. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

En brukerundersøkelse Forbrukerrådet nylig har gjort, viser at de fleste, hele seks av ti, bruker mer enn én bank per i dag. Én av tre har to bankforbindelser, og resten tre eller flere.

Og, kundeforhold i flere banker, er som regel lønnsomt:

- De billigste dagligbanktjenestene leveres ofte av helt andre aktører enn de som er best på lån og innskudd, og det er sjelden banken med de beste lånerentene også tilbyr de beste innskuddsrentene, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.no.

Sannsynligvis finner du den beste «kurven» med bankprodukter ved å velge tre ulike banker, eller flere for den del, ifølge henne.

Så mye kan du spare

Dinside har sjekket noen av bankproduktene, og her ser du tre eksempler på hvor mye du kan spare ved å velge riktig bank:

  • For et boliglån til en 40-åring på fire millioner kroner når boligverdien er seks millioner, får du best flytende rente hos NORDirektebank på 2,4 prosent og månedsbetaling på 17.684 kroner. Det dyreste alternativet har Drangedal Sparebank med rente på 4,73 prosent og 22.525 kroner i måneden, noe som er over 4.800 kroner dyrere enn den billigste banken.
  • Den billigste brukskontoen for en 40-åring med 30.000 kroner i månedslønn etter skatt, er medlemstilbudet til Obos-banken med innskuddsrente på 1,1 prosent og -123 kroner i nettokostnader. Romsdal Sparebank, i den andre enden, har rente på 0,15 prosent og nettokostnader på 2.625 kroner, som er 2.748 kroner mer enn Obos-banken.
  • Når det gjelder 40-åringens bankinnskudd på 500.000 kroner, får vedkommende best rente hos Easybank med 2,5 prosent, mens Sparebanken Østs nye kompasskonto kun gir 0,02 prosent rente.

Tidligere kunne bankene tilby bedre betingelser på for eksempel boliglån dersom du samlet alle sine produkter i samme bank, men i dag kan ikke banken i utgangspunktet kreve at du skal samle alle dine produkter for å gi deg de beste betingelsene på boliglånet, forklarer forbrukerøkonom Eva Sørmo i Norsk Familieøkonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer