Sjekk kontoutskriften din nå

- Kortsvindel er mer aktuelt enn noen gang, advarer DnB NOR.

Sjekk kontoutskriften din nøye etter ferien for å avdekke mulig svindel.
Sjekk kontoutskriften din nøye etter ferien for å avdekke mulig svindel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når det gjelder svindelsaker, så registrerer vi en økning i antall saker, og vi registrerer også at svindlerne er mer utspekulerte og profesjonelle enn noen gang, sier Aud-Helen Rasmussen, informasjonssjef i DnB NOR til DinSide.

Tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) bekrefter at kortsvindelen bare øker. Når det kommer til kortmisbruk foretatt av tredjeperson (inkludert identitetstyveri), ble det registrert over 50 prosent flere tilfeller i 2008 enn i 2007. Fordi en stor del av kortsvindelen skjer i utlandet, er det akkurat nå du skal sjekke kontoutskriften din for mystiske transaksjoner.

Svindlere koser seg på din regning

Hvordan oppdage svindelen?

Sjekk kontoutskriften din. Er det et Visa-kort du har brukt, tar du en titt på kontoutskriften. Har du også MasterCard eller andre kredittkort, tar du en titt på fakturaen.

- Er det en periode/måned du ikke bør slurve med å sjekke kontoutskriften din, så er det etter ferien. Jeg pleier å råde folk til å ta vare på kvitteringer, slik at man kan kontrollere i etterkant. Har du ikke gjort det, så sørg i hvert fall for å undersøke utskriften innen rimelig tid, og mens du ennå har mulighet til å huske transaksjonene, sier Rasmussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer