Renta heves

Sjekk lånet ditt her

Norges Bank satt opp renta 0,50 prosentpoeng. Dette betyr det for deg.

UVANLIG: Leder for allokering og globale renter i Storebrand, Olav Chen, sier at den doble rentehevingen er veldig uvanlig i Norsk sammenheng. Video: Dagbladet TV / Ivan Larsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag formiddag ble det kunngjort at Norges Bank hever renta med 0,50 prosentpoeng. Det betyr at styringsrenta nå ligger på 1,25 prosent. Norges bank signaliserer også at styringsrenta vil øke til rundt 3 prosent fram mot neste sommer.

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener rentehevingen er dramatisk for unge som har kjøpt sin første bolig til historisk lage rentenivåer, ifølge NTB.

- Mange har pådratt seg en svært høy gjeldsgrad i forventning om lave rentenivåer i mange år. Med dagens renteprognose må mange forberede seg på vesentlige høyere rentekostnader enn de ble forspeilet da de fikk sitt første boliglån, sier administrerende direktør Carls O. Geving i Eiendomsmeglerforbundet til NTB.

Viktig å forberede seg

Forbrukerøkonom i Storebrand, Cecilie Tvetenstrand sier til DinSide at for husholdningens skyld hadde hun håpet at de hadde gått litt roligere fram, samtidig så vet vi at rentene vil gå en del opp. Derfor er det viktig at vi begynner å forberede oss.

- Norges Bank signaliserer at boligrenten vil ligge på 3,5 prosent i utgangen av året. Man må også regne med en boligrente nærmere 4,3 prosent, som var noe høyere enn det de hadde i den forrige prognosen, sier Tvetenstrand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer