Når kommer skattepengene?

Sjekk når du kan forvente å få utbetalt skattepengene

De første vil kunne få skattepengene på konto i slutten av juni.

NÅR KOMMER SKATTEPENGENE? Ifølge Skatteetaten blir skatteoppgjøret sendt deg så fort det er klart, og tidligst 27. juni. Foto: Berit B. Njarga
NÅR KOMMER SKATTEPENGENE? Ifølge Skatteetaten blir skatteoppgjøret sendt deg så fort det er klart, og tidligst 27. juni. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til 4. april kunne 4,9 millioner privatpersoner og næringsdrivende sjekke sin skattemelding, og mange fikk seg en positiv overraskelse: Ifølge Skatteetaten ligger 8 av 10 an til å få skatt til gode når skatteoppgjøret kommer.

Leveringsfristen for skattemeldingen er mandag 30. april, og når du har gjort endringene eller lagt til det som manglet av fradrag, kan du se hvor mye det nå er beregnet at du skal få tilbake - eller betale i restskatt.

Men når kommer skattepengene på konto?

De fleste får normalt pengene allerede i slutten av juni.

Skattepengene kommer tidligst 27. juni

Første dato for utbetaling av skatten du betalte ekstra i 2017, er 27. juni, ifølge Skatteetatens nettsider.

De skriver at skatteoppgjøret blir gjort tilgjengelig i Altinn eller sendt deg så snart det er klart. De kan derimot ikke gi en konkret dato til den enkelte for når pengene kommer.

Men de aller fleste som er elektroniske brukere, kan forvente å få skatteoppgjøret sitt 27. juni, og vil få varsel om at skatteoppgjøret er tilgjengelig i Altinn via e-post eller SMS.

Skattepenger til gode utbetales innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt.

Får du derimot ikke skatteoppgjøret er neste mulighet 2. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober.

Leverte du skattemeldingen på papir får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.

Få med alle fradrag

Har du fortsatt ikke sjekket over alle tallene, bør du gjøre det før fristen 30. april. Får du med alle fradrag kan det i beste fall gi deg mer i tilbakebetalte skattepenger. Det er også verdt å merke seg at det er en del nytt ved årets skattemelding.

Den foreløpige beregningen fra Skatteetaten viser at de som har penger til gode, i snitt får 12.000 kroner tilbakebetalt.

Fikk du restskatt?

Dessverre er det hvert år også noen som skylder restskatt. Avhengig av størrelsen på beløpet du skylder, er det forskjellige frister for tilbakebetalingen.

Her kan du lese mer om tilbakebetaling av restskatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer