Sjekk om du bør unngå halv skatt i desember

Godt alternativ for deg som frykter restskatt til sommeren.

Sender du avgårde noen tusenlapper ekstra til skatteetaten før nyttår, kan du unngå restskatt til sommeren.  Foto: Per Ervland
Sender du avgårde noen tusenlapper ekstra til skatteetaten før nyttår, kan du unngå restskatt til sommeren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart kommer desemberlønnen med halv skatt, og vi får mer å rutte med til julegaver og litt ekstra fyldige handlekurver i dagligvarebutikken. Men julelønna kan også være siste sjanse til å betale inn nok skatt for 2012.

Ligger du etter med skatten hittil i år er det altså opp til deg. Du kan stramme inn forbruket nå i desember, eller du kan ta regningen neste sommer.

Les også: Disse mister skatteklasse 2 til neste år

Superenkelt

Det er ikke noe hokus pokus å betale mer skatt enn det som er oppgitt på skattekortet. Du trenger nemlig ikke å ta kontakt med skatteetaten når du ønsker å innbetale mer skatt. Du tar bare kontakt med lønningsansvarlig på jobben din, og ber om ekstra trekk. Hvor mye er helt opp til deg.

KALKULATOR: Mer eller mindre skatt i 2013?

Men du bør ikke øke skattetrekket hvis du ender opp med å bruke kredittkort for å betale for julegaver og andre utgifter nå i desember. Restskatten er tross alt et rentefritt lån, såfremt du betaler innen 31. mai neste år

Endringer i løpet av året

Økonomien endrer seg gjerne i løpet av året, og hvor mye du betaler i skatt bør endres deretter. Rentefradraget er for mange den enkeltposten som har størst innvirkning på skatten. Har du refinansiert og fått en lavere rentesats på lånet ditt, kan det være at du bør øke skattetrekket ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer