Sjekk om firmaet er til å stole på

Søk opp butikker, flyselskap, håndverkere og eiendomsmeglere helt gratis.

SØK OG FINN: Er du usikker på om du kan stole på et firma? Trenger du hjelp i en krangel? Søk i de offentlige journalene, slik vi journalister gjør!  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SØK OG FINN: Er du usikker på om du kan stole på et firma? Trenger du hjelp i en krangel? Søk i de offentlige journalene, slik vi journalister gjør! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange artikler på DinSide baserer seg på funn i diverse offentlige journaler. Blant annet vedtak fra våre mange klagenemnder.

Men du trenger slettes ikke være journalist for å gjøre disse søkene, da de er like tilgjengelige for meg som journalist som for deg som forbruker. Og det kan lønne seg å "være litt journalist" selv før du velger hvor du vil bruke pengene dine.

For eksempel kan du sjekke i Forbrukertvistutvalget om mange har hatt problemer med en bestemt rørlegger, eller Transportklagenemnda Fly for å sjekke hvordan det ukjente flyselskapet du vurderer har oppført seg mot tidligere kunder.

Også etter at du har fått problemer er søkene nyttige. For eksempel for å sjekke hva Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon mener om kunder som surfer for tusenvis av kroner i utlandet uten å vite det, eller Finansklagenemnda om banken kan nekte deg erstatning når kortet ble misbrukt på ferie.

Under følger de viktigste nemndene, med lenke til fritekst-søkene. Her kan du skrive inn firmanavn, produkter, problemstillinger eller hva det skulle være. Men dette er langt fra alle klagenemndene vi har i Norge. Enda flere, som "Klagenemnda for gravferdstjenester", finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer