Shopping i utlandet:

Sjekk om varen du kjøpte er farlig

På EUs liste over farlige produkter kan du sjekke om noen av dine kjøp er helseskadelige eller farlige.

FARLIGE VARER: Sjekk om det du vurderer å kjøpe - eller har kjøpt, er helse- eller brannfarlig. Foto: Berit B. Njarga
FARLIGE VARER: Sjekk om det du vurderer å kjøpe - eller har kjøpt, er helse- eller brannfarlig. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At slett ikke alle produkter som selges til forbrukere rundt om i verden er gode nok, har Dinside kunnet fortelle om mang en gang.

Vi har blant annet advart om lekeslim som inneholder helsefarlige stoffer, piratvarer som ofte viser seg å være farlige og brannfarlig elektronikk, deriblant USB-ladere.

EU har et felles system for å varsle om slike produkter - hvor også du kan sjekke om noen av dine feriekjøp var et bomkjøp.

Mange helsefarlige produkter

EUs Rapid Alert System for dangerous non-food products, viser en oversikt over produkter som er meldt inn fra 31 europeiske land den siste uka. Du kan også søke etter spesifikke produkter om du er i tvil om det er trygt å bruke.

En rask kikk i innmeldte produkter fra 2019, viser at en del leker er gjengangere fordi de inneholder helseskadelige stoffer, deriblant lekeslim, badeleker og dukker.

Blant annet inneholder en del av plastleketøyene ftalater, noe det også ble funnet i drikkeflasker på det norske markedet i fjor, mens lekeslim gjerne inneholder for mye bor. Det var også problemet med lekeslimet Dinside har skrevet om tidligere, som ble trukket fra markedet i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer