Sjekk post 3.5.4 i selvangivelsen

Har du rett til særfradrag, kan du få tusenvis av kroner igjen på skatten.

Har du hatt store utgifter som følge av sykdom, kan det hende du kan få tusenlapper igjen på skatten. Foto: PER ERVLAND
Har du hatt store utgifter som følge av sykdom, kan det hende du kan få tusenlapper igjen på skatten. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende lørdag går fristen ut for å levere inn selvangivelse med endringer. Gidder du ikke gjøre noen ting, kan du droppe å levere selvangivelsen, men tenk over dette først:

1) Om du ikke leverer, samtykker du i at de forhåndsutfylte postene er korrekte. Dersom det skulle vise seg at du har godkjent uriktige opplysninger, risikerer du straffeskatt.

2) Det er langt fra alle opplysninger som er ferdigutfylt at skattemyndighetene. Noen opplysninger kan det hende du må fylle ut selv. De vanligste tilføyelsene er opplysninger om reise mellom hjem og arbeid, motorkjøretøy, merkostnader til kost og losji, og sist, men ikke minst særfradraget for store sykdomskostnader.

SELVANGIVELSEN 2010: Hvor frekk tør du være?

Må ha utgifter utover 9.180 kroner

De sistnevnte særfradraget, post nummer 3.5.1 i selvangivelsen, kan bety tusenvis av kroner tilbake på skatten til personer som er kronisk syke.

Har du en sykdom eller varig skade som gjør at du har ekstrautgifter til kost, transport, legebehandling eller liknende, kan du har krav på skattefradrag. Dette forutsetter at ekstrautgiftene oversteg 9.180 kroner i 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer