Matpriser:

Sjekk prisen

Det er ikke alltid det lønner seg å kjøpe store kvanta.

SJEKK KILOPRISEN: Her sparer du 25,33 kroner per kilo om du kjøper de enkle tacoposene. Enn så lenge. Foto: Pål Joakim Pollen
SJEKK KILOPRISEN: Her sparer du 25,33 kroner per kilo om du kjøper de enkle tacoposene. Enn så lenge. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har sagt det før, og vi kommer garantert til å si det igjen: Sjekk kiloprisen!

For selv om det som hovedregel er mest lønnsomt å kjøpe flerpakker eller større volum, er det slett ikke alltid det lønner seg. Som når du skal handle til tacomiddagen.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Forrige uke var vår tidligere kollega Pål Joakim Pollen på Obs! i Rygge, og kunne observere følgende: En enkel pose Old El Paso tacokrydder koster 8 kroner, mens en pakke med tre poser koster 25,90. Det høres kanskje ikke så mye ut i kroner og øre, men det er rundt åtte prosent dyrere.

En gave til alle singelhusholdninger i Rygge og gamle Østfold? Et bidrag til å motvirke matsvinn? Et resultat av prispress fra pristester?

Svaret er noe mer prosaisk.

- Her har det dessverre skjedd en teknisk feil i prisingen, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

- Obs er kjeden med desidert størst vareutvalg med over 15 000 dagligvarer. Med tøff priskonkurranse, hvor vi skal være blant de billigste, kan det en sjelden gang skje avvik.

Feilen skal nå være rettet opp, men om det betyr dyrere enkeltpakker eller billigere pakker med tre poser har det ennå ikke lykkes DinSide å finne ut av. Men én ting er klart:

- Det skal alltid lønne seg å kjøpe store forpakninger, sier Kristiansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer