Sjekk selvangivelsen grundig

1,5 milliarder kroner kan bli våre.

Sjekk selvangivelsen grundig
Publisert
Sist oppdatert

Ikke alle, men de fleste har nå fått selvangivelsen i postkassen. Ikke velg minste motstands vei, men ta en grundig titt på postene før du leverer. Det er nesten alltid noen kroner å hente, og tilsammen utgjør det en kjempesum.

Har du ikke fått den i posten? Sjekk her!

- Av tallene fra i fjor ser vi at det ble gjort endringer for 5 milliarder kroner i forhold til hva som var ferdigutfylt. 1,5 milliarder av disse gikk til gunst for skatteyterne, sier informasjonssjef i Skatteetaten, Lise Halvorsen.

Selvangivelsen - den vanligste tabben

For hvert fradrag i selvangivelsen betaler du 28 prosent mindre i skatt.

Her er punktene du bør ta deg tid til å sjekke:

Barnehage, SFO, eller dagmamma: Husk å få med dette i selvangivelsen, dette gjelder spesielt for de som benytter seg av privat barnepass, fordi dette ikke er forhåndsutfylt. Du kan få fradrag for opptil 25.000 kroner for barn nummer én, og 15.000 kroner for barn nummer to og tre, tilsammen 55.000 kroner.

Skatteklasse: Ligninskontoret kjenner ikke til om du har endret sivilstatus eller livssituasjon det siste året. Hvis du har giftet deg og forsørger ektefelle, eller har blitt enslig forsørger av barn i perioden 1. november 2007 til 31. desember 2008, bør du gi beskjed om dette. Det gir deg rett til å lignes i skatteklasse 2, og der betaler du mindre skatt. Blir du plassert i feil skatteklasse, kan det hende du betaler opptil 11.000 kroner for mye i skatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.