- Sjekk skattekortet nå

Du kan nå sjekke og endre skattekortet for 2020.

SJEKK SKATTEKORTET NÅ: Nå er det klart for at du kan gå inn og sjekke hvilke inntekter Skatteetaten har beregnet at du skal skatte av i 2020. Finner du feil, bør du gjøre endringene nå. Foto: Kristin Sørdal
SJEKK SKATTEKORTET NÅ: Nå er det klart for at du kan gå inn og sjekke hvilke inntekter Skatteetaten har beregnet at du skal skatte av i 2020. Finner du feil, bør du gjøre endringene nå. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er snart nytt år og det betyr nytt lønnsår og nytt skatteår.

Skatteetaten melder i dag om at det nå er åpnet for at du kan logge på for å sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2020.

Oversikt

Du kan logge deg på skatteetaten.no og se skattetrekksmeldingen din der.

- Der finner du grunnlaget for beregningen av skattetrekk. Er det behov for det, er det enkelt å gjøre endringer, forteller divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten i en pressemelding.

Du får en oversikt over hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å beregne hvor mye skatt som skal trekkes av inntekten din neste år.

Opplysningene er oversiktlig inndelt i temaer som bank og lån, arbeid, trygd og pensjon. Dersom du endrer opplysninger, skal du ifølge Skatteetaten umiddelbart få se hvordan dette påvirker skattekortet ditt.

Endre gjennom året

Fakta om skattekort

  • ca 4.150.000 skattepliktige får skattetrekksmelding i 2020
  • I løpet av året kommer det ca. 1.130.000 endringer
  • 87% av endringene gjøres via Skatteetaten.no
  • Cirka 800.000 frikort som ikke sendes ut, men hentes av arbeidsgiver ved behov

Du kan når som helst endre skattekortet ditt, også gjennom året. Skjer det endringer i livssituasjonen din i løpet av året, som har innvirkning på økonomien din, bør du gjøre en ny beregning.

Arbeidsgiver henter skattekortet elektronisk fra Skatteetaten.

Skatteetaten endret i fjor beregningen for forventet lønn og pensjon slik at det skal gi et riktigere bilde for skattetrekk - og redusere risiko for restskatt.

Frikort for deg som tjener under 55.000

SKATTELISTENE: Åpne skattelister gjør at du kan se hvem som har søkt deg opp. Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Dersom inntekten din ikke overstiger 55.000 kroner i 2020, skal du ikke betale skatt - men du må bestille frikort.

Men hadde du frikort i fjor skal du ifølge Skatteetaten ikke behøve å bestille nytt nå.

- For å unngå restskatt anbefaler vi deg å bestille skattekort dersom det er sannsynlig at du kommer til å tjene mer enn 55.000 kroner i 2020, skriver Skatteetaten i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer