- Sjekk skattekortet nå

Du kan nå sjekke og endre skattekortet for 2020.

SJEKK SKATTEKORTET NÅ: Nå er det klart for at du kan gå inn og sjekke hvilke inntekter Skatteetaten har beregnet at du skal skatte av i 2020. Finner du feil, bør du gjøre endringene nå. Foto: Kristin Sørdal
SJEKK SKATTEKORTET NÅ: Nå er det klart for at du kan gå inn og sjekke hvilke inntekter Skatteetaten har beregnet at du skal skatte av i 2020. Finner du feil, bør du gjøre endringene nå. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er snart nytt år og det betyr nytt lønnsår og nytt skatteår.

Skatteetaten melder i dag om at det nå er åpnet for at du kan logge på for å sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2020.

Oversikt

Du kan logge deg på skatteetaten.no og se skattetrekksmeldingen din der.

- Der finner du grunnlaget for beregningen av skattetrekk. Er det behov for det, er det enkelt å gjøre endringer, forteller divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten i en pressemelding.

Du får en oversikt over hvilke opplysninger Skatteetaten har brukt for å beregne hvor mye skatt som skal trekkes av inntekten din neste år.

Opplysningene er oversiktlig inndelt i temaer som bank og lån, arbeid, trygd og pensjon. Dersom du endrer opplysninger, skal du ifølge Skatteetaten umiddelbart få se hvordan dette påvirker skattekortet ditt.

Endre gjennom året

Du kan når som helst endre skattekortet ditt, også gjennom året. Skjer det endringer i livssituasjonen din i løpet av året, som har innvirkning på økonomien din, bør du gjøre en ny beregning.

Arbeidsgiver henter skattekortet elektronisk fra Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer