Skattekortet 2023

- Sjekk skattekortet

Godt over en måned etter at skattekortene ble tilgjengelige, har 1,8 millioner nordmenn fortsatt ikke sjekket om opplysningene er korrekte.

KLAR OPPFORDRING: Logg inn og sjekk skattekortet, lyder oppfordringen fra Skatteetaten. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
KLAR OPPFORDRING: Logg inn og sjekk skattekortet, lyder oppfordringen fra Skatteetaten. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skattekortet for 2023 ble lagt ut den 15. desember i fjor. Godt over en måned seinere har 1,8 millioner nordmenn fortsatt ikke sjekket om opplysningene er korrekte.

Det gjelder blant annet hvilke renteinntekter og -utgifter du får, hvilken formue du har og hva du skal betale i skatt i løpet av det kommende inntektsåret.

Logg inn og sjekk, lyder oppfordringen fra divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

– Opplysningene lages ut ifra et estimat som blant annet baserer seg på hva du hadde i gjeld, bankinnskudd og fradrag i 2021. For mange vil vårt estimat treffe veldig bra, mens andre bør gjøre endringer for å forhindre at de betaler for mye eller for lite skatt, forklarer hun.

Renteøkninger

Slik økonomien har utviklet seg i det siste, er det kanskje viktigere enn noensinne at du har et bevisst forhold til skatten din, mener Skatteetaten. Det gjelder blant annet renter, og etaten har fått en rekke henvendelser om at tallene for renteinntekter og renteutgifter i skattekortet er for høye.

– Skatteetaten baserer seg på opplysninger fra 2021 og justerer disse. I 2022 kom det flere renteøkninger. Mange vil derfor oppleve at de antatte renteinntektene og renteutgiftene er mye høyere enn de har vært, men for noen vil tallene være for høye. Du kan endre disse opplysningene selv på skatteetaten.no, forklarer Gjengedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.