Sjekk skatten for 2016

Pass på at tallene i skattetrekkmeldingen for 2016 er riktige.

HVORDAN UNNGÅ BAKSMELL? Passer du på at skattekortet for 2016 er riktig, er du et godt stykke på vei. Foto: BERIT B. NJARGA
HVORDAN UNNGÅ BAKSMELL? Passer du på at skattekortet for 2016 er riktig, er du et godt stykke på vei. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 15. desember starter Skatteetaten utsending av skattetrekksmeldingen for 2016. Det betyr at du kan sjekke om grunnlaget for neste års skattekort, er riktig.

Er du registrert e-bruker får du brevet elektronisk i meldingsboksen din i Altinn, hvis ikke skal du få informasjonen sendt hjem i posten innen 9. januar.

Og det lønner seg å dobbeltsjekke tallene om du vil unngå baksmell i 2016.

Prøv også Dinsides skattekalkulator for 2016

Nå kommer skattetrekksmeldingen

Siden 2014 har skattekortet vært elektronisk, som i praksis betyr at du ikke lenger trenger å levere skattekort til arbeidsgiver. Derimot henter arbeidsgiver ut dette selv.

Du bør likevel passe på at grunnlaget for skattekortet er riktig så du slipper å få trukket for lite, eller for mye skatt i 2016.

– Det er viktig å sjekke at opplysningene om grunnlaget for skattekortet ditt stemmer. Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradrag bør du endre skattekortet slik at skatten du trekker i 2016 blir riktigst mulig, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

Stemmer ikke grunnlaget, kan du endre skattekortet ved å logge inn her.

Riktig skatt i 2016?

Er du usikker på om informasjonen stemmer? Da anbefaler Skatteetaten å finne frem dokumentasjon og dobbeltsjekke tallene.

Er du usikker på om oppført lønn er riktig, kan du sjekke tallene opp mot lønnsslippen fra din arbeidsgiver. Er du derimot pensjonist, trenger du dokumentasjon fra NAV eller fra den som betaler ut din pensjon.

Sjekk også om oppført gjeld og formue er riktig opp mot dokumenter fra banken.

Du finner blant annet informasjon om lønn, formue og gjeld i skattetrekksmeldingen.
Du finner blant annet informasjon om lønn, formue og gjeld i skattetrekksmeldingen. Vis mer


Nå er det dessuten blitt enklere å følge med i løpet av hele året, om man betaler riktig skatt.

Disse bør endre skattekortet for 2016

Det er spesielt enkelte som bør sørge for å endre skattekortet for 2016, nærmere bestemt ved større hendelser som påvirker økonomien.

Kjøp av bolig som gir økte renteutgifter eller ny jobb og dertil høyere lønn, er eksempler på dette.

Her kan du lese mer om hvem som bør endre skattekortet.

LES OGSÅ: Derfor er det ikke halv skatt i desember

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer