Sjekk skatteoppgjøret

La deg ikke rive med i gleden over et tidlig skatteoppgjør. Selv du som får penger igjen bør undersøke om tallene fra ligningskontoret stemmer.

Ta en kikk på skatteoppgjøret...
Ta en kikk på skatteoppgjøret... Vis mer
Publisert

På grunn av den nye og forenklede selvangivelsen, får omlag 90 prosent av landets lønnsmottakere, og pensjonister, skatteoppgjøret allerede denne uken. Du som har foretatt store endringer i opplysningene, levert selvangivelsen senere enn fristen, eller har en ektefelle som driver næringsvirksomhet, får ikke oppgjøret før i september. De dette gjelder skal ha fått skriftlig beskjed. Alle andre kan allerede i sommer glede dere over penger tilbake, eller begynne å grue dere over restskatten, som forfaller i slutten av august.

Men uansett utfall: Glem ikke at det fortsatt kan finnes feil i ligningen. Og feil kan ligningsmyndighetene slå ned på i hele 10 år fremover. Uansett om det er din, eller deres feil at for lite skatt eventuelt er blitt krevd inn.

Se over tallene

Får du oppgjøret nå betyr det at du har foretatt få eller ingen endringer. Og sjekket du tallene ved levering av selvangivelsen skal disse fortsatt være riktige.

Der du eventuelt har foretatt endringer, bør du imidlertid følge med: Disse tallene blir som tidligere lest inn manuelt, og kan derfor være feil. Sjekk at de tallene som står i utskriften, som følger med oppgjøret, er de samme som du leverte med selvangivelsen din. Finner du feil eller endringer du ikke forstår, må du levere inn klage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.