Strømpriser:

Sjekk strømprisene i Norge sammenlignet med Europa

Har vi egentlig noe å klage på sammenlignet med strømkundene i andre europeiske land?

DYR STRØM? Ja, men langt fra dyrest i Europa. Foto: NTB Scanpix
DYR STRØM? Ja, men langt fra dyrest i Europa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig publiserte Eurostat statistikk over strømpriser i Europa, hvor man kan sammenlikne prisene i alle de europeiske landene.

En rask kikk på tallene som er fra siste halvdel av 2018, viser at det slett ikke er Norge som har de høyeste prisene, selv om vi har hatt en kraftig prisøkning.

Dyrest i Danmark

Danmark er landet som hadde de høyeste strømprisene i andre halvdel av 2018, etterfulgt av Tyskland, Belgia, Irland og Spania på topp fem.

Her kostet 100 kilowatt-timer henholdsvis 31,2, 30, 29,4, 25,4, 24,8 euro i snitt.

Norge ligger på en tolvteplass med en gjennomsnittspris på 19,1 euro per 100 kilowatt-timer, eller 183,1 kroner, like etter Sverige.

Så skal det nevnes at Norge er ett av landene som bruker aller mest strøm på oppvarming, som utgjør en langt større del av vår strømregning sammenliknet med en del andre europeiske land, i tillegg til å ha et generelt høyt strømforbruk sammenlignet med resten av Europa.

28 prosent skatter og avgifter

Eurostat har også sett på hvor stor del av strømprisen som er skatter og avgifter av gjennomsnittsprisen, og også her er Norge langt unna Europatoppen med sine 28 prosent i andre halvdel av 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer