Økt strømpris

– Sjekk strømregninga fra i fjor og legg på 30 til 40 prosent økning

Det er lurt å forberede seg til økte strømpriser ved å sjekke forbruket sitt og strømleverandøren sin før kulda setter inn.

NÅR KULDA SETTER INN: Dersom høsten blir relativt tørr etter sommeren vi har hatt, samt at vinteren blir kald, må vi forventen høyere strømpriser, ifølge analysesjef Tor Reier Lilleholt i Wattsight. Energi Norge mener strømprisene ikke vil øke før det blir kaldere, men det kan være lurt å bruke sensommeren på å sjekke strømforbruket og -avtalen din. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix.
NÅR KULDA SETTER INN: Dersom høsten blir relativt tørr etter sommeren vi har hatt, samt at vinteren blir kald, må vi forventen høyere strømpriser, ifølge analysesjef Tor Reier Lilleholt i Wattsight. Energi Norge mener strømprisene ikke vil øke før det blir kaldere, men det kan være lurt å bruke sensommeren på å sjekke strømforbruket og -avtalen din. Foto: Erik Johansen/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er på hell og mange opplever at temperaturen synker både ute og inne. Det å hente fram tepper og fyre opp peisen og panelovnen virker ikke lenger som en fjern idé.

Men, så er det slik at vannmagasinene i store deler av landet bærer preg av den tørre sommeren. Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) falt magasinfyllingen til 60 prosent siste uka i juli. Kraftselskap i både Sør- og Midt-Norge har måttet stoppe strømproduksjonen helt ved flere vannkraftverk i sommer.

Analysesjef Tor Reier Lilleholt i Wattsight sier til Dagens Næringsliv at dersom det ikke kommer nok nedbør i løpet av høsten, kan strømprodusentene bli tvunget til å spare på vannet, som videre kan føre til en økning i strømprisen på 50 prosent, til rundt 70 øre per kilowattime.

En våt høst kan, imidlertid, «reparere» mye etter tørkeperioden, ifølge Lilleholt.

Nederst i saken har vi tatt utgangspunkt i gjennomsnittlig strømforbruk i norske husholdninger for å finne de beste fastprisavtalene.

Strømprisendringene kommer med kulda

Aslak Øverås, informasjonssjef i Energi Norge, viser til månedskontraktene for strøm i perioden september til januar, som viser at strømprisen vil ligge rundt 50 øre per kilowattime.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer