Sjekk taco-prisene!

Saus-tabbene står i kø i butikkhylla: Sterk saus er dobbelt så dyr som medium - og merkesaus er fire ganger dyrere enn billigsaus.

STORE FORSKJELLER: Se videoen for tips om hva du bør sjekke. Video: Kristin Sørdal, redigering: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du går i butikken for å handle inn til dagens tacomiddag, bør du ta en titt på prislappene før du plukker varene oppi handlekurven:

Det er nemlig store prisforskjeller både på tacosauser med ulik styrke fra en og samme produsent - og det er store prisforskjeller på tilsvarende produkter fra ulike produsenter.

Et glass med ekstra hot tacosaus fra Santa Maria er for eksempel 110 prosent dyrere enn en medium saus fra samme produsent.

Og medium-sausen fra Santa Maria er 33,5 prosent billigere enn den milde sausen av samme merke.

Her er prisene

I denne pristesten kan du se priser innhentet fra Extra. Men du vil finne de samme ulikhetene også i andre butikker.

Legg også merke til prisforskjellene mellom merkevarene og butikkens egen merkevare: Der kan det også være mye å spare, som du kan lese mer om nedenfor.

- Konkurranse presser prisen ned

Prisforskjellen mellom ulike sauser i en og samme butikk, som vi viser i denne prissjekken, er ikke noe som er spesielt for Extra men er noe du kan se i alle butikker.

Vi har spurt Coop hvorfor det er så stor prisforskjell på sauser fra samme produsent, men som er ulike i styrke; Santa Maria medium koster 9,90 per glass og er mye billigere enn alle de andre variantene. Og den koster mindre enn halvparten av den ekstra sterke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer