Tacosaus

Sjekk tacoprisene!

Det bugner av tacosaus i butikkhyllene, men det er til dels store prisforskjeller - både mellom merkene, men også mellom smaksstyrkene.

FORSKJELLER: Brått må du betale mye mer for en hot tacosaus enn for medium. Foto: Bim Zachrisson Totland
FORSKJELLER: Brått må du betale mye mer for en hot tacosaus enn for medium. Foto: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Står du i butikkhyllene for å kjøpe inn til tacomiddagen? Da gjelder det å ta en ekstra titt på prisene til tacosaus.

Det er store prisforskjeller på tacosaus med ulik styrke fra samme produsent og tilsvarende styrke fra ulike produsenter.

For eksempel er extra-hot tacosaus fra Santa Maria 47 prosent dyrere enn medium tacosaus fra samme merke, og medium-sausen er 14 prosent billigere enn mild-sausen.

Prisene

Selv om mange av prisene er like, spesielt for merkevarene, er det også mye som varierer. Skal du for eksempel kjøpe en medium tacosaus fra Old el Paso vil det lønne seg å handle på Kiwi eller Extra, da den er 27 prosent dyrere hos Rema 1000 enn Kiwi.

Velger du heller å gå for butikkenes egne merkevarer, er prisene nokså like. Rema 1000 sin hot-saus skiller seg dog ut og er 93 prosent dyrere – nesten dobbelt så dyr – som medium-utgaven, og som tilsvarende saus hos Extra.

Legg også merke til at Extra er den eneste butikken som selger alle sine egne tacosauser til 5,90 kroner.

Det er verdt å legge merke til at Kiwi har to egne merkevarer, hvor First Price medium tacosaus ligger på 5,90 kr, mens tilsvarende saus fra merke Eldorado havner på 9,40 kr (ikke med i tabellen).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.