Sjekk URL-en når du får tvilsom e-post

Falsk URL avslører svindlerne.

AVSLØRENDE: Nei, det er nok ikke Skatteetaten som er avsender denne gangen heller. Selv om nettsiden ser tilforlatelig nok ut. Foto: BERIT B. NJARGA
AVSLØRENDE: Nei, det er nok ikke Skatteetaten som er avsender denne gangen heller. Selv om nettsiden ser tilforlatelig nok ut. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da selvangivelsen ble tilgjengelig 1- april, var det mange som fikk tilsendt en e-post som tilsynelatende kom fra Skatteetaten om et beløp på 4550,17 kroner man skulle ha til gode.

E-posten var skrevet på dårlig norsk, og det var relativt lett å se at dette slett ikke kom fra norske skattemyndigheter, men derimot var et klassisk svindelforsøk.

Nå har DinSide fått mange tips om en ny svindelmail, også denne gangen fra Skatteetaten. Forskjellen fra forrige gang er at e-posten er ikke bare har økt beløpet for skatterefusjon. Teksten vi får servert er også på langt bedre norsk.

Likevel er det enkelt å sjekke om det er snakk om en ekte mail eller ikke.

Sjekk URL-en

Skulle du få denne, eller andre e-poster fra det som ser ut til å være en seriøs aktør, er et godt tips å sjekke om URL-en, altså nettadressen, hvis du skulle klikke deg inn i lenken inni e-posten.

I dette tilfellet kommer du ikke til en side under domenet «skatteetaten.no», men til «1647wcf.com/www.skatteetaten.no/skatterefusjon.html». Siden tilhører altså domenet «1647wcf.com», som bør sette varsellampene dine i full sving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer