Sjekk ut alternativene

Ellers kan forsikringen for den ene reisen bli kostbar.

TRENGER DU FORSIKRING: Veldig mange har allerede reiseforsikring. Dessuten vil betaling med kredittkort i de fleste tilfeller gi reiseforsikring for den aktuelle reisen.   Foto: Colourbox.com
TRENGER DU FORSIKRING: Veldig mange har allerede reiseforsikring. Dessuten vil betaling med kredittkort i de fleste tilfeller gi reiseforsikring for den aktuelle reisen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved bestilling av flybilletter på Restplass.no, får man tilbud om kjøp av reiseforsikring fra Gouda i forbindelse med billettbookingen. I vårt tilfelle utgjorde det 1.850 for en familie på fire personer.

Poenget er at det finnes langt flere, og rimeligere alternativer enn denne enkeltreiseforsikringen.

Viser til UD-anbefaling

Vi plottet altså inn en bestilling på flybilletter for to voksne og to barn til London en langhelg i oktober. Etter valg av billett får vi opp følgende info fra restplass:

"Viktig: UD anbefaler på det sterkeste å kjøpe forsikring på din reise. Velg JA eller NEI før du går videre. Klikk JA på valgene under for en trygg og bekymringsfri reise!"

Regiondirektør i Forbrukerrådet Oslo, Helga Skofteland, er skeptisk til hvordan Restplass informerer sine kunder om kjøp av forsikring.

- Slik informasjonen er lagt frem, kan det virke som om UD anbefaler denne spesifikke reiseforsikringen, noe som ikke er tilfellet, påpeker Skofteland.Jason Eckhoff i Restplass har ikke forståelse for kritikken fra Forbrukerrådet, og påpeker at de linker til UDs generelle anbefaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer