Rådyr roaming i Monaco med Ice.net

Sjekka om han hadde 4G, kosta nesten 500 kroner

Ice.net tar 125 kroner for hver megabyte, midt i Europa. - Er det mulig? lurer nordmann.

ROAMING I MONACO: Her er meldingene vår leser fikk da han krysset grensa til Monaco. Ice.net ville ha 125 kroner per megabyte, men dette fikk leseren med seg først etter han hadde sjekket om han i det hele tatt hadde forbindelse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ROAMING I MONACO: Her er meldingene vår leser fikk da han krysset grensa til Monaco. Ice.net ville ha 125 kroner per megabyte, men dette fikk leseren med seg først etter han hadde sjekket om han i det hele tatt hadde forbindelse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

- Jeg var på ferie i Nice, og skulle en svipptur til Monaco, forteller en Dinside-leser som ikke ønsker å stå fram med navn.

Da han kom fram til verdens nest minste land, en halvtime utenfor Nice, fikk han en melding fra mobiloperatøren sin Ice.net. «Velkommen til Monaco» lød SMS-en, med priser på blant annet mobilsurfing.

Men før han fikk lest prisene, fikk han en melding til. Denne forklarte hvordan han fikk tilgang på mobildata i utlandet, i tilfellet han ikke hadde det.

- Jeg åpner TV2.no for å sjekke om jeg har mobildata. Og det har jeg, forklarer leseren, som så la mobilen i lomma.

- Men under en time senere får jeg en ny SMS. Om at 80 prosent av grensa på data i utlandet, på 500 kroner måneden, er brukt opp.

125 kroner per megabyte

Å åpne TV 2 sin forside var det eneste han aktivt hadde gjort på mobilen utenfor Nice, som er en del av fri-roamingen i EØS. Hvordan dette kunne være nok til å bruke opp 80 prosent av noe som helst, kunne han derfor ikke forstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer